Vår trofaste barneregissør tar på seg et nytt år!

Årets regissør er Vår Maria Granados-Langland! Vår Maria har i mange år allerede vært en del av «Menn av malm, jenter av jern» som en god aktør på skuespillerfronten, men har nå tatt steget opp som regissør. I jernverkspelet er det mange barn som deltar, til dette trengs en egen barneregissør.

Vi tror nok de fleste i Eidsvoll veit hvem hun er, men hvem er egentlig Eline B. Lorentzen? Vi har stilt henne noen spørsmål for å bli litt mer kjent med henne:

Hvem er du og hvorfor jernverkspelet?

Jeg heter Eline. Jeg er 43 år og fra Eidsvoll. Til vanlig jobber jeg som museumspedagog ved Eidsvoll 1814. Der snakker jeg både om grunnloven og demokratiet, men også om Carsten Anker og jernverk. Jeg er veldig glad i teater, og er både med på teater her i Feiring, men også Eidsvoll Amatørteater.

Første gang jeg var med på spelet var i 2014. Da hadde mannen min vært med i to år allerede. Dette er 9. gang jeg og hele familien min er med. Datteren min Iben elsker skuespill og er med på scenen sammen med pappa Øivind. Sønnen min Isak har også vært med som skuespiller, men nå er han med i jernverksstaben. Det er veldig fint at hele familien kan oppleve dette sammen. Vi bruker gledelig en uke av ferien vår på jernverkshelga.

Hva er det beste med Jernverkshelga?

Det er ikke lett å velge en ting. Vi er ute en hel uke, sammen, uten skjerm. Barna løper barføttes og det er nesten litt hippi-stemning.

Det aller beste er nok at barn, ungdom og voksne jobber sammen mot et felles mål. Det tror jeg er givende både for store og små.

Hva gjør egentlig en barneregissør?

En barneregissør er som en gjeterhund, en Border Collie, som prøver å holde flokken samlet. Barna er en veldig viktig del av spelet. Min jobb er å først skape en gruppe som har det hyggelig sammen. Vi leker og blir kjent. Deretter er det øving, øving, øving. Vi har jo bare ei uke. På den uka skal vi øve inn i hvert fall 7 sanger, og flere scener med replikker. Unga er alltid motivert og jobber skikkelig bra for å få det så bra som mulig.

Hvorfor bør publikum ta turen til Feiring første helgen i august?

Jernverkshelgen har så mye å tilby: historieformidling, teater, musikk, foredrag, gruvevandringer… Alt dette i naturskjønne omgivelser. Det er jo egentlig ingen ting å lure på!