Bli med å feire oss sammen med Stian Carstensen 5. august

Feiring Jernverks venner og Lysthuset feirer altså henholdsvis 20 og 10 år i 2023. Og vi feirer med litt ekstra opplevelser under Jernverkshelga 4. – 6. august, som vi er stolte medarrangører av.

Stian Carstensen holder solokonsert på Lysthuset

På lørdag, etter forestillingen «Menn av malm, jenter av jern», holder Stian Carstensen en solokonsert oppe ved Lysthuset klokken 19.30. Det er en helt unik konsertarena og kjær artist, som uansett vær vil gi en opplevelse verdt å få med seg. Vi gleder oss til å feire sammen med dere!

Det er mulig å kjøpe billetter på hoopla.no, og du kan velge å komme direkte til konserten, eller få med deg både forestillingen, klokken 17.00, og konserten, klokken 19.30. Kjøper du billett til begge samtidig, så er det til og med en jubileumsrabatt å hente…

Jernverksoktetten og miniforedrag

«Lyst og Møje» har vi valgt å kalle dagarrangementene på Lysthuset den samme lørdagen (5. august).

Du kan få med deg lokale tekstforfattere og tonesettere fra da Lysthuset sto der i Carsten Ankers tid i tillegg til et verk skrevet til åpningen av Lysthuset slik vi ser det i dag, den 8.6.2013. Umiddelbart i etterkant av en minikonsert på ca. 20 minutter kan du få med deg et miniforedrag på ca. 20 minutter.

Bilde fra åpningen av Lysthuset, 8.6.2013, da «Lyst og Møje» av Torbjørn Ellingsen ble urfremført.

Vi har egne krefter i styret til venneforeningen som forbereder foredrag om støping i Feiring Jernverk, driften ved Vik verk på Tangen og koblingen mellom Eidsvoll Verk og Lysthuset. Jernverksoktetten er satt sammen av erfarne ensemblesangere av Morten F. Haugli, som også er leder for Feiring Jernverks venner.

Det er altså mye for både kropp og sjel denne lørdagen.

«Lyst og Møje» kan du få med deg både/enten klokken 13.00, 14.00 og 15.00 ved Lysthuset.

Dagarrangementene er til og med gratis.

Søndagen har foredrag ved Geir Thomas Risåsen

Geir Thomas Risåsen er en norsk kunsthistoriker og sakprosaforfatter. Han tok magistergraden i 1993 med «Recidensen paa Ejdsvold. Carsten Anker og Eidsvoll Verk 1794-1823».

Vi gleder oss til å høre et lengre foredrag fra den dramatiske tiden da Feiring var så nært hjertet av Norge.

Utsikt ned mot Fagernes i Feiring og Minnesund fra Lysthuset. Velmøtt til Jernverkshelga 2023!