Her er nye Gudmund!

I fjor takket Jan Kristen Brodshaug av etter 20 år i rollen som Gudmund Kristiansen Bjerke. Nå har vi gleden av å presentere den nye Gudmund, nemlig Ole Johan Aasen! 

Ole Johan er ikke noe nytt fjes i Jernverket. Han har spilt jernverksarbeider i mange år, og har også gestaltet Hr. Klouman i noen sammenhenger utenom Jernverkshelga. 

– Jeg syns det var veldig artig å få denne sjansen, og gleder meg til å prøve meg på en litt større utfordring i spillet, sier Ole Johan.

Rollefiguren Gudmund er arbeider ved Feiring jernverk og gift med Andrine Johansdatter, som beskriver ektemannen som hardtarbeidende og «snill som dagen er lang». 

– Gudmund er en litt naiv, enfoldig og komisk type, det ligger i replikkene Karseth har skrevet, og vil ikke bli så annerledes selv om jeg fremfører dem, sier Ole Johan. Samtidig er han åpen for at han i samarbeid med regissørene kan utforske flere nyanser ved Gudmund.

Ole Johan omgir seg med mange erfarne skuespillere i de øvrige talerollene. Anne Ekornholmen spiller Andrine Johansdatter for 10. gang!

– Her er det mange å lene seg på. Anne veit hvor vi skal gå og stå, og er veldig trygg og god i rollen som Andrine. Det gjør oppgaven litt enklere, sier Ole Johan.

«Menn av malm, jenter av jern» ser du under Jernverkshelga 5.-7.august 2022. Kjøp billetter her!

Ole Johan Aasen under «Menn av malm, jenter av jern» i 2009.