Årets musikkansvarlig!

Ønsk årets musikkansvarlig velkommen! Vi lot han svare på noen spørsmål som vi ga han, se hva han svarte:

Hvem er du, og hva er din rolle under årets jernverksspel?

– Jeg heter Henrik Julsrud Aasen. Jeg tror tittelen min er sangansvarlig; jeg er hvertfall ansvarlig for oppvarming og sang i løpet av øvingene og forestillingene.

For meg spiller musikken i spelet en sentral rolle. Tor Karseth har skrevet flotte sanger som både skuespillere og tilskuere nynner og synger på flere dager etter endt Jernverkshelg. Hvert år jeg kommer tilbake til Jernverket sliter jeg med å huske replikker jeg har hatt, men sangene sitter som et skudd!

Hvordan trur du årets spel kommer til å bli?

– Årets spel blir helt knall! I år er det ti år siden jeg var med for første gang, og jeg gleder meg like mye som tidligere år. Vi blir mange på scenen i år, så jeg tror sangene kommer til å bli bedre enn noensinne!

Hva er det beste med å være med? Og hva er ditt beste minne?

– Det beste med å være med er helt klart folka! Noen av mine beste minner fra spelet er å sitte oppe i skråningen og skravle og tulle mens man venter på neste gang man skal på scenen for å øve.

Det jeg er mest stolt av med Jernverksspillet er at vi er fullstendig analoge! Vi bruker ikke mikrofoner på verken skuespillere eller band, og vi bruker ingenting annet enn naturlig lys.

Har du en funfact om deg sjøl?

– En funfact? På mitt travleste, i korsammenheng, var jeg med i tre studentkor i Trondheim samtidig.

Har du et flaut øyeblikk fra tidligere jernverksspel som du vil dele?

– Jeg vil ikke si det er et flaut minne, det er faktisk et av mine beste minner, men det var uprofesjonelt:

I mitt første år som skuespiller, påførte jeg meg selv og en medskuespiller latterkrampe under en forestilling. Dette var en scene med ganske alvorlig tone. Vi to fikk ikke stå sammen senere år.

Jernverksspillet 2021. F.v. Henrik Aasen, Bjørn Aasen, Jan Kristen Brodshaug, Erik Hoel Skjønhaug.