Nye talenter i Jernverket!

Dina Olea Bakkehaug og Ingrid Elisabeth Grimdalen

Når Menn av malm, jenter av jern endelig skal spilles igjen er det med nye talenter i ensemblet! Selv om det fortsatt er mange kjente fjes er det i år flere debutanter foran malmvelta.

Fortellingen rammes inn av fire kvinneskjebner og i år er det tre nye skuespillere i dette firkløveret. I rollen som den unge, forelskede Elisabeth finner vi Ingrid Elisabeth Grimdalen. Linda Kristiansen Dokken skal gestalte den bestemte Dorthe Gulbrandsdotter og rollen som forvalter Klaumans unge hustru skal tolkes av Dina Olea Bakkehuag.
Lina har tidligere deltatt som dåpsmor, men både Ingrid og Dina er debutanter i Jernverket!

– Jeg gleder meg veldig til vi setter i gang med øvingsuka, møte igjen flere kjente fra teatermiljøet her oppe, og nye mennesker det blir spennende å spille med, forteller Ingrid.

Ingrid har vært engasjert i Eidsvoll Amatørteater siden hun og familien flyttet til Eidsvoll for 8 år siden. Hun tar også med seg bestemor og lillesøster opp i verket og inn i spelet!

– Det blir spennende å lage en egen rolletolkning av Elisabeth som er en godt innarbeidet figur, men jeg gleder meg og håper å bli tatt godt imot med min utgave!

Det er ikke bare enkelt å komme inn i et spel med lange tradisjoner. Øvingsperioden er kort og magien skal skapes i løpet av en drøy, intens uke!

– Jeg er veldig spent på øvingsuka og forestillingene, sier Dina. Selv om jeg har øvd intens på andre oppsettinger, så er jeg ikke like kjent med dette stykket og medskuespillerne. Når det er sagt, så tror jeg dette blir en super uke, med en fin gjeng!

Linda Kristiansen Dokke

Linda debuterte i forestillingen som dåpsmor sammen med datteren i 2013, og har noe skuespillererfaring fra skole- og studietiden.

– Det var ganske tilfeldig at jeg endte opp med en rolle i Jernverksspelet, og jeg i utgangspunktet usikker på om jeg turte å ha en sentral rolle. Men etter at jeg flyttet til bygda har jeg prøvd leve etter at det er fint å kaste seg ut i nye utfordringer med et «ja», og på den måten kunne bli en del av bygda her! Jernversspelet er et fantastisk spel bygget på en spennende historie, og ikke minst med supre folk! Så nå gleder jeg meg til øvingsuka og til å teste ut rollen som Dorthe.

Regissørene Lisa Brodshaug og Guro Ekornholmen er strålende fornøyd med de nye skuespillerne og stolt av at forestillingen stadig rekrutterer nye talenter!

– Alle jobber på dugnad og man skal ikke ta for gitt å finne flinke folk, men jeg tror vi tilbyr en unik opplevelse her oppe i verket og er heldige med et stort teatermiljø i Eidsvoll, avslutter Brodshaug.