Geologiens dag St. Pauls gruve

Omvisning i St. Pauls gruve

Feiring Jernverks Venner inviterer til Geologiens dag St. Pauls gruve – 8. september 2019.

Feiring Jernverks Venner (FJV) arrangerer Geologiens dag i samarbeid med Norsk Geologisk Forening, søndag 8. september ved St. Pauls gruve.

– Vi starter opp kl. 12.00 med gruvevandring og opplegg for både barn og voksne, forteller Åse Karin Nerbø som er nestleder i FJV.

– I år har vi fått Liv og Jan Tore Gundersen fra Eidsvoll til å hjelpe oss med gjennomføring av programmet for dagen. De skal gi oss en «enkel versjon» av Eidsvolls geologiske historie. Det blir variert opplegg med ulike aktiviteter for både barn og voksne. Barna skal få lære mer om både bergarter og mineraler, de skal få tegne og se på stein med lupe/forstørrelsesglass. Ettersom meteoritter er tema for Geologiens dag i år, blir det også mulighet for å lage enkelt utstyr for å finne mikrometeoritter, kan Nerbø fortelle.

Feiring Jernverks venner står for omvisninger i St.Pauls gruve. Det er viktig for oss å spre kunnskap om dette kulturminnet.

– Vi ønsker å bidra til at folk får vite noe om hvordan gruvedrifta ble utført her i Feiring, fra tidlig 1600-tall og fram til Carsten Anker tok over drifta av Feiring Jernverk på helt på slutten av 1700-tallet, forteller Åse Karin Nerbø.

– Vi håper så mange som mulig legger søndagsturen til St.Pauls gruve, og ønsker velkommen til Geologiens dag!

Sted: St. Pauls gruve, Feiring. Kjør til Sandvikbekken, følg skilt mot St.Pauls gruve fra FV 33 (Stubberuddalen).

Tid: Søndag 8. september kl. 12.00 – 15.00

Gruvevandring: Voksne kr 100, medlemmer av Feiring jernverks venner kr 80, barn under 18 år gratis. Kontant eller Vipps.