Ny Jens i Jernverket

Simen Fagerli Pedersen

– Jeg ser på det store sko å fylle, sier Simen Fagerli Pedersen som fredag 2. august debuterer i rollen som Jens Pedersen Norddal i forestillingen Menn av malm, jenter av jern.

Rollen som den unge jernverksarbeideren som drar i lære til Bærums Verk har blitt spilt av Christer Holtet Dahlin i hele sju år. Nå er det Simen som skal bære rollen videre. Det er med andre ord et lite epokeskifte i det tradisjonelle jernverksspelet.

– Det er litt skummelt å lage en egen rolletolkning av noe som er så godt arbeidet med tidligere og som publikum kjenner godt, sier Simen. Men jeg ser på det som en spennende utfordring og krysser fingrene for at publikum blir fornøyd med min tolkning av Jens.

Selv om Simen er ny i rollen som Jens er han ingen debutant i Jernverket.

– Jeg har vært med som «jernverksarbeider» siden 2013 og tror øvingsperioden og helga er noe av det triveligste jeg har deltatt i. Det blir en egen atmosfære oppe i skævven som er helt unik!

For Christer blir inngangen til august anderledes i år.

Christer Holtet Dahlin i rollen som Jens

– I følge Romerikes Blad har jeg sett forestillingen som publikummer 5 ganger tidligere, forteller Christer. I år blir jeg publikummer for sjette gang. Det gleder jeg meg til, selv om det blir rart.

Christer og Simen har kjent hverandre lenge og spilt mye teater sammen.

– Simen er en knakandes fin fyr, avslutter Christer, og han kommer til å gjøre en glimrende Jens!

Menn av malm, jenter av jern spilles fra fredag 2. august til søndag 4. august.