Søker ny Jens til Jernverket

Jernverksteateret skal i gang med sin 19.oppsetning av «Menn av malm, jenter av jern» i Feiring jernverk. Forestillingen spilles under Jernverkshelga, som går av stabelen 2.-4.august 2019. I den forbindelse søkes en person til å spille rollen som Jens Pedersen Norddalen, den unge Feiring-gutten som reiser til Bærum Verk for å lære støpekunsten.

Eidsvollingen Christer Dahlin har gestaltet unggutten Jens Pedersen Norddalen i mange år. Jernverksteateret søker nå en ny person til rollen. Foto: Jøran Kristensen

-Jens er en av hovedrollene i stykket. Jens er en ung mann som representerer framtidstro og optimisme i det lille samfunnet preget av sykdom og nød, forteller regissør Lisa Brodshaug.

– Ute i Europa raser Napoleonskrigene, og unge menn blir kalt ut til tjeneste. Jens slipper så vidt unna og blir i stedet lærling ved Bærums verk. I Jernverket i Feiring venter kjæresten hans, Elisabeth (spilt av Ragnhild Olsby). Det er både kjærlighet, humor og alvor i scenene som Jens er med i, forteller Lisa.

Til rollen som Jens søkes en mann i alderen 19-30 år. Det blir audition torsdag 6.juni. Meld din interesse til regissør Lisa på telefon 91173773 for avtale om tid og sted.

Skuespillet «Menn av malm, jenter av jern» øves inn i løpet av ei uke i slutten av juli.

-Du må kunne delta på alle øvinger og forestillinger i perioden 26.juli – 4.august. Det foregår stort sett på dagtid i de to helgene, og kveldstid på hverdagene, sier Hege Granberg, som er kunstnerisk ansvarlig for Jernverkshelga sammen med Nina Stefferud.

– Jernverkshelga er et dugnadsprosjekt hvor ingen hever noen form for honorar. Godtgjørelsen kommer i form av samvær med en fin gjeng, og en flott kulturell opplevelse i nydelige omgivelser inne på Feiringskogen, sier Nina og Hege.