Nye fasiliteter for skuespillerne

 

«Svenskebo» har blitt ny!

Takket være iherdig dugnadsinnsats kan skuespillerne i Menn av malm, jenter av jern glede seg til nye fasiliteter i sommer.

Noe av sjarmen med å være skuespiller i Jernverket er å takle skiftende værforhold. Forestillingen spilles selv om det er sol, regn eller snø. Tro oss, vi har opplevd det meste! Faktisk hører vi ofte at publikum setter ekstra pris på forestillingen i ruksevær. Regn og gjørme fremhever nøden og elendigheten i historien blir det sagt.

Likevel kan det være godt å ha et tak over hodet mellom slagene og nå har vi endelig fått tak over hodet i «Svenskebo».

Da jernverket var i drift var flere svensker i arbeid i og rundt verket. Dette er også en sentral del av historien i Menn av malm, jenter av jern. Relasjonen mellom de svenske og norske arbeiderne blir satt spesielt på prøve når de to landene havner på hver sin side i Napoleonskrigene i 1808.

De svenske arbeiderene har derfor en sentral plass i forestillingen, og området der de «svenske» skuespillerne oppholder seg mellom scenen blir av ensemblet kalt «Svenskebo».

Det er veldig populært blant våre yngste skuespillere å få være en del av en «svensk» familie og det tyder nok på at Svenskebo er et spesielt hyggelig sted å tilbringe jernverkshelga. Det blir nok ikke mindre populært i år med så luksuriøse forhold!

Dugnaden er utført av styremedlem i Jernverkshelga, Hege Granberg og Erik Hoel Skjønhaug, men ville ikke latt seg gjennomføre uten god hjelp av Jan Erik Hanestad fra Feiring Grendaservice, Storos Antirust & Bilpleie. En stor takk fra hele styringsgruppa og alle aktører i Jernverkshelga!