Guro i registolen

Guro Ekornholmen er regissør for  jernverksforestillingen «Menn av malm, jenter av jern» i 2017.

Guro Ekornholmen (f. 1977) er fra Feiring. Hun er en av initiativtagerne bak Jernverkshelga og har lagt mye av grunnlaget for historien som Tor Karseth forteller i teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern». Dette historiske spelet framføres nå for 18 år på rad, og Guro  er klar for sin 11. oppsetting som regissør.

– Jeg ser fram til å instruere denne drevne gjengen med aktører. Det er et jevnt høyt nivå på både skuespill og sang, flere har ti-femten års erfaring fra scena i Jernverket. I tillegg har vi fått med noen nye fjes i år, som jeg gleder meg til å jobbe med, sier Guro.

Guro har regiutdannelse fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer og Nordland Kunst- og Filmskole i Kabelvåg, og jobber til daglig som veileder og kursholder ved Mediefabrikken i Akershus. Guro har stått bak mange av dramatiseringene i jernverket, St.Pauls Gruve, ved Lysthuset og Eidsvollsbygningen. Årene hun har hatt pause fra regi av jernverksteateret har hun likevel vært høyst deltagende – som statist, så det er en skikkelig veteran som nå tar fatt på oppgaven med å lede skuespillerne, i årets oppsetning av «Menn av malm, jenter av jern».

guro-1024x683
Guro Ekornholmen