Maren Ylva ny Madam Klouman

IMG_2483

Maren Ylva Nysæther Sørensen er klar for Madam Klouman-rollen.

Maren Ylva Nysæther Sørensen fra Eidsvoll skal spille Madam Klouman i årets oppsetting av «Menn av malm, jenter av jern» i Feiring jernverk. Forestillingen vises fredag 5., lørdag 6. og søndag 7. august.

Det er første gang Maren Ylva er med i jernverksspillet, og hun avløser Tonje Trandum fra Eidsvoll, som hadde Madam Klouman-rollen i fjor. Den ledige rollen ble utlyst tidligere i sommer, og Maren Ylva ble valgt blant fem unge kvinner som hadde meldt seg interessert.

Maren Ylva er 23 år gammel, og kommer rett fra 2-årig teaterutdanning ved Lecoq teaterskole i Paris. Det er en fysisk teaterskole med vekt på bl. a. pantomime og masketeater. Etter ett år ved Romerike folkehøgskole hadde hun også ett års forstudium på teater i Oslo. Ellers har Maren Ylva trådt sine barne- og ungdomssko i Eidsvoll amatørteater. Maren Ylvas mormor, Laila Leonsen, har for øvrig også en rolle i året jernverksspill.

Madam Klouman-rollen er, i likhet med alle hovedrollene i jernverksspillet, hentet ut fra virkeligheten på begynnelsen av 1800-tallet. Pauline Sophie Klouman var gift med forvalter Hans Henrik Gerhard Klouman i jernverket. Hun var 20 år yngre enn sin mann. Sammen fikk de sju barn. Madam Klouman hadde ofte en hjelpende hånd blant arbeiderfamiliene i nøden og fattigdommen i verket.