Velkommen til Jernverkshelga 2015!

Velkommen til Jernverkshelga 2015!

For 16. år på rad inviterer vi til kulturhelg med teater i historiske omgivelser blant jernverksruinene på Feiringåsen. Fra fredag 31. juli til søndag 2.august kan du oppleve både teater og en rekke aktiviteter i jernverket, i St.Pauls gruve og Lysthuset. 

Se programmet for Jernverkshelga 2015 her!

I fjor var det rekordmange publikummere under premieren
I fjor var det rekordmange publikummere under premieren

 

Jernverkshelga arrangeres for 16. gang

Jernverkshelga arrangeres som vanlig i i månedsskiftet juli/august, og i år er datoene fredag 31. juli, lørdag 1. august og søndag 2. august.

Forfatter Tor Karseth skrev teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern» som hadde urpremiere i 2000. Siden har dette stykket blitt spilt hvert år i Feiring jernverk, av ca 50-60 lokale aktører derav oppimot 20 barn. I tillegg til teater har Jernverkshelga flere aktiviteter å by på – både for historieinteresserte, turgåere og barnefamilier. Et besøk i Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve hører også med.

«Menn av malm, jenter av jern»

Teaterforestillingen bringer oss 200 år tilbake i tida, nærmere bestemt til sommeren 1808. I det vesle jernverkssamfunnet her på Feiringåsen lever og arbeider 152 voksne og barn. Det er uår, nød og krig. Det må brukes bark og mose i brødet. Blodsotten herjer. Mange barn dør. Over arbeidsfolka står forvalter Klouman og verkseier Carsten Anker, presten og Vårherre. Frykten for krigen, sult, sjukdom og øvrigheta preger folk, men midt i all nøden finner vi også kjærlighet, ei tru og et håp. Hendelsene og karakterene du møter er hentet fra virkeligheten. Aktørene gir deg et tidsbilde og en flik av Feiring jernverks korte, men dramatiske historie.

«Menn av malm, jenter av jern» spilles i Feiring jernverk:
fredag 31.juli kl 18.00
lørdag 1. august kl 16.00
søndag 2. august kl 16.00
Billetter kjøpes på stedet: 200,-/50,-. Barn under 6 år gratis. NB: Vi tar ikke kort!

dans