Jernverksskuespillere er med på den nasjonale åpninga av grunnlovsjubileet 16.februar

Søndag 16.februar er det offisiell åpning av grunnlovsjubileet. Stortinget melder om et spektakulært utearrangement for hele familien ved Eidsvollsbygningen. Derfor er det veldig moro at skuespillere fra «Menn av malm, jenter av jern» er engasjert, sammen med regissør Guro Ekornholmen, for å skape den rette stemningen rundt denne begivenheten!

Denne dagen markerer 200 års-jubileet for notabelmøtet (stormannsmøtet) på Eidsvoll 16. februar 1814, der det ble bestemt at det skulle velges en grunnlovgivende forsamling som skulle møtes på Eidsvoll innen åtte uker.

Utearrangementet skal være en folkefest og et direktesendt program på NRK1 fra kl. 20.14. Programleder på scenen er Nadia Hasnaoui. Arrangementet er åpent for alle, og publikum ønskes velkommen fra kl. 18.30. Både H.M. Kongen og H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen vil delta på arrangementet.

Programleder Nadia Hasnaoui
Programleder Nadia Hasnaoui

 

Det er venta at flere tusen vil ta turen til dette arrangementet. For å unngå parkeringskaos, oppfordres alle til å ta toget denne dagen. Publikum vil derfor gå den lille spaserturen fra Eidsvoll Verk stasjon til Eidsvollsbygningen, langs Carsten Ankersveg. Langs denne ruta vil «jernverksarbeiderne», både menn, kvinner og barn, danne tablåer og sette publikum i den rette stemningen. Det vil være både sang og dramatisering langs vegen. Jernverksskuespillerne skal også delta i åpningsnummeret fra scena under NRKs direktesending.  Noen av skuespillerne vil også sees i roller som Eidsvollsmenn denne kvelden, sammen med flere lokale amatørskuespillere fra Eidsvoll amatørteater og Eidsvoll 1814.

Rundt om i parken ved Eidsvollsbygningen vil det bli salgsboder med varm suppe, varmt drikke og bakverk. Publikum oppfordres til å kle seg godt og være ute i god tid.
Mer praktisk informasjon kan leses på Stortingets nettsider.

IMG_3648
Skuespillere fra «Menn av malm, jenter av jern» øver til tablåer som skal foregå langs Carsten Ankersveg 16.februar.
Fra venstre: Ingeborg deVibe Bunæs, Åse-Karin Nerbø, Ingrid Aasen, Karen Johanne Aasen, Mia Halvorsen, Mina Kampelien, Nora Ekornholmen, Helle Kampelien og Astrid Ekornholmen.