Sett av datoen – Jernverkshelga 2017

Vi inviterer deg med familie, venner og kjente til kulturhelg i historiske omgivelser på Feiringåsen. Fra fredag 4. august til søndag 6. august kan du oppleve historisk teater og en rekke aktiviteter i jernverket, St. Pauls gruve og i Carsten Ankers lysthus.

Jernverkshelga, nær naturen – nær historien

Jernverkshelga i Feiring arrangeres for 18. gang, og i år er datoene fredag 4., lørdag 5. og søndag 6. august. Besøker du Jernverkshelga kommer du nær naturen og nær historien. I tillegg til historisk teater har Jernverkshelga flere aktiviteter å by på – både for historieinteresserte, turgåere og barnefamilier. Et besøk i Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve hører også med. I lysthuset kan du høre foredrag på lørdag og gudstjeneste og kåseri på søndag. I gruva framføres et tablå før du inviteres på gruvevandring. I verket er det omvisning både lørdag og søndag og rett før teaterforestillingen er det sangkonsert med folkeviser.

Se programmet!

«Menn av malm, jenter av jern»

Forfatter Tor Karseth skrev teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern» som hadde urpremiere i 2000. Siden har dette stykket blitt spilt hvert år i Feiring jernverk, av ca 50-60 lokale aktører derav oppimot 20 barn. Teaterforestillingen bringer oss 200 år tilbake i tida, nærmere bestemt til sommeren 1808. I det vesle jernverkssamfunnet her på Feiringåsen lever og arbeider 152 voksne og barn. Det er uår, nød og krig. Det må brukes bark og mose i brødet. Blodsotten herjer. Mange barn dør. Over arbeidsfolka står forvalter Klouman, verkseier Carsten Anker, presten og Vårherre. Frykten for krig, sult, sjukdom og øvrighet preger folk, men midt i all nøden finner vi også kjærlighet, ei tru og et håp. Hendelsene og karakterene du møter er hentet fra virkeligheten. Aktørene gir deg et tidsbilde og en flik av Feiring jernverks korte, men dramatiske historie. Vi håper at du berøres, – både gjennom smil og tårer!

«Menn av malm, jenter av jern» spilles i Feiring jernverk:

fredag 4. august kl. 18.00,    

lørdag 5. august kl 16.00

søndag 6. august kl 16.00

Billetter kjøpes på stedet: voksne kr 250,- under 16 år kr 100  Barn under 6 år gratis.

NB: Kontant betaling eller Vips.